Kezdőlap - Aktuális híreink
80 éves Bakonyi Péter
2018. február. 23
Bakonyi Péter a magyar vívás emblematikus alakja - nem csupán vívópályafutása okán. Versenyzőként biztos pontja volt a hatvanas évek válogatottjának, egyéni világbajnoki bronzérme mellett tagja volt az 1966-ban, Moszkvában világbajnok kardcsapatnak, mellyel további két olimpiai bronzot is nyert. Pályafutása végig a Budapesti Honvédhoz köthető, sportágának szeretete a mai napig tart, karrriere után is rendszeresen lejárt vívni a fiatalokkal a legendás, Semmelweis utcai vívóterembe, és a mai napig aktív látogatója a vívóversenyeknek. A nyolcvanas években a Magyar Vívó Szövetség elnökeként is tevékenykedett, majd ugyancsak első embere volt a Budapesti Vívó Szövetségnek. Pályafutásával párhuzamosan elvégezte a Műszaki Egyetem villamosmérnöki karát, és szakmájában sportágához hasonlóan magas szinten teljesített. Az MTA SZTAKI-ban igazgatóhelyettesként dolgozott, és helyettes államtitkára volt az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak. Ez úton is kívánunk Bakonyi Péternek további jó egészséget és nagyon boldog születésnapot!

Hír letöltése PDF formátumban:

0 Hozzászólás
BSPSZ
2024. április. 26
A hírhez jelenleg még nem szólt hozzá senki! Legyen Ön az első!
Mondja el véleményét, észrevételét!
Mondja el a véleményét Ön is
Az Ön neve
E-Mail címe: